Pays de Namur Maison du tourisme

 

  

Vivez la Vallée de la Meuse Namur-Dinant

Andenne Assesse Fernelmont Fosses-la-Ville La Bruyère Mettet Namur Profondeville Anhée Dinant Hastière Onhaye Yvoir

 

 

 


Streekproducten

Gastronomische geneugten, Delicatessen

De Pays de Namur is vol van uitstekende huizen van terroir.

Bijenteeltseizoen april-juli

ANDENNE
➙ M./Dhr. Sartori - Tél.: +32(0)85 84 44 70 – rucher Andenelle visite sur demande
➙ Centre Apicole du Château de Seilles - Tél: +32(0)479 62 95 43 - B_Sabatier@skynet.be

ASSESSE
➙ M./Dhr. Wilmart - Rue Basse, 37 - 5332 Crupet - Tél.: +32(0)83 69 00 35
➙ M./Dhr. Collignon - visite sur demande - Rue Haute, 34 - 5332 Crupet – Tél. : +32(0)83 69 92 75

FERNELMONT
➙Les Avettes du Mont des Frênes (Rucher école): Miel et Mont des Frênes (bière locale)
Maison de la Ruralité - Avenue de la Libération, 62 - 5380 Forville - Tél. :+32(0)477 41 65 60 -
http://les-avettes-du-mont-des-frenes.be/
Lid van de Koninklijke Unie Ruchers Walen, is de vereniging van imkers "geacht zowel de expertise van zijn leden, dat de kwaliteit van de cursussen. Door middel van conferenties, tentoonstellingen en vergaderingen, ze staan te popelen om hun passie voor de bijen te delen. Hun lokale productie, natuurlijk honing en bier gebrouwen met lokale honing zijn te koop bij het Huis Rural Affairs.

FOSSES-LA-VILLE
➙La planche d’envol
Ferme apicole de Malplaquée - 5070 Sart-Saint-Laurent - Tel. : +32(0)476 36 29 67 - www.laplanchedenvol.be

METTET
➙ Jacques DINSART- Au bon miel - Rue du Marbin, 11 - 5640 Mettet - Tél. : +32(0)71 72 80 36 - jacques.dinsart43@gmail.com 
➙ Roland VANOLST - Rue Saint Roch, 2 - 5640 Biesme - Tél: +32 (0)71 72 86 62 /
+32(0)476 22 70 64
➙ Joseph WAUTERS - Rue Bonne Espérance, 49 - 5640 Mettet - Tél. : + 32 (0)496 68 69 10

◗ NAMUR
➙ Rucher du Volcan – Louis Simon – 68, rue du Piroy – 5020 Malonne
Tél: +32 (0)476 55 59 59 – louis@rucherduvolcan.be
➙ Rucher des Lumeçons - Alexandre Chevé - 34 Place Victor Cornet - 5002 Saint Servais
Tél: +32 (0)494 68 82 59 - anexand@yahoo.fr
Vente à domicile et sur le marché de Namur le samedi matin - Paysan Artisan

Chocolade

◗ KKO expérience (Chocolaterie Gabao)
Rue de Brichebo, 689 - 5300 Vezin (Andenne) - www.gabao.be - didier.delannoy@webandco.be 
Artisan fabricant de chocolat établi à Vezin (Andenne), Didier Delannoy
Van boon tot chocolade: 4 jaar ervaring, beheersing van alle fabricagetechnieken met boeren; roosteren, concheren, chocolade recepten ontwikkeling.

◗ Chocolaterie artisanale Chantal Florent
Route de Bambois, 56 - 5070 Fosses-la-Ville -Tél.: +32(0)71 71 20 56 - www.chocolaterie-florent.com
info@chocolaterie-florent.com - Boutique au shop in Fosses
Breed scala aan hoogwaardige producten: pralines, orangettes, spreads, ijs, koekjes ... Ontdek "praline van Chinel".

◗ Pâtisserie Wilmot - Schepper van gastronomische hoogstandjes
Rue Albert 1er, 95 - 5640 Mettet - Tel. : +32(0)71 72 72 94 - www.patisserie-wilmot.be - info@patisserie-wilmot.be
Jean-Yves is een gebakje kunstenaar, werkt hij met zijn hart en geest. Zijn handen te transformeren dan stoutste dromen.
Onze Keuze: een leuke dessert, de Wil'Ball! 1 dessert op tafel in de wereld, meer dan een dessert, het is een spel ! www.willbal.be

◗ Frédéric DOUMONT, Rue de la Fontaine, 18 Maison-St-Gérard – 5640 METTET – Tel.: +32(0)471 91 05 42  doumont.chocolatier@gmail.com Facebook F Doumont Artisan Chocolatier, chocolat et produits dérivés Label Artisan

◗ Maison des Desserts
Rue Haute Marcelle, 17 - 5000 Namur - Tél. : +32(0)81 22 74 51 - www.maison-des-desserts.be
proeflokaal en snacks trend. Specialiteiten: Biétrumés (zachte toffees en fondant), Vi Keute (bière locale), Fély…

◗ Chocolaterie Fronville - De Hucorne - Rue de Fer, 5 - 5000 Namur - Tél: +32(0)81 22 23 72

◗ Carrément Bon - Chée de Louvain 382, 5004 Bouge -  Tél: +32(0)81 21 40 54 - www.carrementbon.be
Chocolate - gebak - bakkerij - macarons - cake - lekkernijen - snacks

Ijs

◗ Mon idylle glacée
Rue de la Déportation, 19 - 5300 Namêche (Andenne) - Tél. :+32(0)498 74 87 67 - monidylleglacee@hotmail.be
Kom proeven van het ijs om de workshop te nemen 'My Romance Ice' op zaterdag, zondag en feestdagen 14:30-18:30. (21 maart tot 4 oktober) Ik heb het genoegen u te mogen verwelkomen. "
Het hele jaar door, zodat u kunt komen op afspraak (zelfs week) om uw taart bestellen of kopen gallons of potjes!

 

◗ La Ferme du Gros Maillet : glace artisanale et produits laitiers
Rue Mahy, 29 - 5380 Noville-les-Bois (Fernelmont) - Tél.: +32(0)81 83 49 54 - lafermedugrosmaillet.blogspot.be - fermedugrosmaillet@skynet.be
Kleine winkel op de boerderij: zelfgemaakt ijs in potten per liter en ½ liter; op smaak gebrachte roomkaas met kruiden, yoghurt en fruit, ...
Opening dagen: woensdag tot en met zaterdag en zondagochtend

◗ Baisers de Flawinne – ijsjes
Tendance glacée - Rue Marcel Vandy 43 - 5020 Flawinne - Tél.: +32(0)81 74 06 84
Internationaal gerenommeerde authentieke speciaalbieren. - Paysan artisan

Cookies - Gebak - Sweetsiscuits 

◗ Les Cup’Inn – Bar à cupcakes
38, rue des fossés fleuris – 5000 Namur - https://lescupinn.com/
Maandag en dinsdag van 12u tot 18u en van woensdag tot zaterdag van 9u tot 18u

◗ La Cookiserie Namuroise
Boulevard d’Herbatte, 111 – 5000 Namur - Tél.: +32 (0)486 53 89 90 –  damien@ lacookiserie.be - www.lacookiserie.be
Cookie ambachtelijke bio chocolate chips of rozijnen

◗ Célestine Chepson
Rue du Chepson, 43 - 5020 Malonne (Namur) - Tel. : +32(0)472 21 91 71 - miam@celestinechepson.be - www.celestinechepson.be
Koekjes, gebak, zout

◗ Fanika New Délice
Rue de la Camousse, 8 – 5330 Assesse  - www.fanikanewdelice.be - info@fanikanewdelice.be - www.facebook.com/Fanika-New-Délice
Fanika New Delight biedt gebak en handgemaakte bitterkoekjes gemaakt op basis van kwaliteit van de producten, bij voorkeur met behulp van lokale en biologische producten.

◗ Envie de Goût
Mme Valérie Naisse - Rue Sous les Prés, 9 – 5330 Maillen - +32(0)83 65 60 21 – enviedegout@gmail.com
Ambachtelijke productie en verkoop van jam en gelei suiker versoepeld. ambachtelijke appelsap verkoop.

Sap

appelsap, appelsap / kersen, appelsap / aardbei
Ferme du Chant d’Oiseaux - Rue Loysse, 520 / Rue du Petit Pont, 520 - 5300 Landenne s/Meuse – +32(0)85 82 82 56 - fermeduchantdoiseaux@hotmail.com
appelsap productie - te drukken manier om - appelsap Sales, appels / appels en kersen, aardbeien, asperges seizoen

De wijnroute in het Land van Namen, waar de wijn is een traditie!
Een fiets, blader onverwachte paden naar de wijnen ontdekken van het Pays de Namur.
Deze toeristische route van 159 km slingert zich door het Pays de Namur niet minder dan 12 wijngaarden.
De kleine producent tot professionals, ga dan naar deze mensen die werken te ontmoeten en onze regio te verbeteren.
Wine Country in Namen, is natuurlijk de traditionele rode wijn, witte wijn, maar ook de bubbels, vruchtenwijn, walnoot wijn ...
Wijnroute wijn per dag nog weg - 34 km fietsen
Ontdek de wijngaarden van La Bruyère van Namen fiets
Wijnroute en Onze kazen - 48 km met de auto
Dit schilderachtige route slingert 45 km Pays de Namur: van amateur tot professional, te gaan en te voldoen aan deze mensen die werken en onze regio te verbeteren. Op het menu: wijn ontdekking van ons wiens AOC Côtes de Sambre et Meuse, walnoot wijn, fruit wijnen en kazen van de regio en waarom niet proberen om uw kazen, wijnen en bieren terug naar huis te maken.
Rondleidingen gratis beschikbaar op www.paysdenamur.be  sectie ontdekkingen - wandelingen e-toerisme

Wijngaardenignoble

◗ Domaine des Arches à Coutisse et Clos du Neuf Moulin à Seilles
Rue Neuf Moulin, 6 - 5300 Seilles(Andenne) - Tél.: +32(0)85 82 71 94 - +32(0)494 74 70 26 - guydurieux@hotmail.com
rood, wit en rosé
De wijngaard bestaat uit 900 voeten verdeeld in 3 soorten, rode regent en Pinotin, wit Solaris. Oogst in goede jaren ongeveer 800 liter wijn. Niet te bezichtigen.
Sale Clos du Moulin Neuf benoeming en Andenne VVV

◗ Domaine viticole du Chenoy
Rue du Chenoy, 1 - 5080 Emines (La Bruyère) - Tél.: +32(0)495 54 57 44 –
www.domaine-du-chenoy.com - info@domaine-du-chenoy.com
bezoeken op : 10 hectare wijngaarden(regent, bronner, merzling…) : 50.000 flessen wijn onder de "Côtes de Sambre et Meuse». Taille aux Renards, Butte aux Lièvres, La Foliette, Perles de Wallonie, Eclats de rose, Muscat Bleu…
09 :00 > 17 :00 (gesloten op zondag) – 5€ per persoon

◗ Domaine vinicole du Ry D’Argent
Rue de la Distillerie, 51 - 5081 Bovesse (La Bruyère) - Tél. & Fax: +32(0)81 56 65 45 ou
+32(0)475 25 88 29 - www.domainedurydargent.com  - direction@domainedurydargent.com
Ry d’Argent Côtes de Sambre et Meuse
25.000 wijnstokken geplant op een gebied van 5 hectare in een prachtige omgeving, het nemen van druivensoorten zoals Cabernet Jura, Dornfelder, Regent, Solaris ...
Voor het plezier van het gehemelte, biedt dit gebied onuitgebrachte wijnen van een nieuwe stijl.
Met een jaarlijkse productie van 40.000 flessen onder de naam Samber en Maas en Côtes de Vin de Pays des Jardins de Wallonie, kunt u genieten van 4 rode wijnen (de BlackBerry De bron, The River, the Woods), een witte, een roos en een traditionele methode.
Open: maandag tot vrijdag van 9u tot 17u.
Dagelijks op afspraak per telefoon of neem contact op onze website.
De tour bestaat uit: een bezoek aan de wijngaarden, een bezoek aan de wijnmakerij, uitleg over de productie van rode wijn, witte, rose en traditionele methode, een proeverij van wijnen van Domaine du Ry d'Argent
Duur van het bezoek: +/- 01:15 - Prijs: 10 / persoon (inclusief belastingen)

◗ Clos de Brogne
Abbaye Saint-Gérard de Brogne - Place de Brogne, 3 - 5640 Saint-Gérard (Mettet)
Tél.: +32(0)71 79 70 70 - www.brogne.eu - info@brogne.eu

Bier

◗ La Bosse
SI - Tél. : +32(0)71 71 46 24
Bier is een bier Chinels gespeld met 6% alcohol, dat is in de traditie van Henegouwen bieren. De 75cl flessen zijn kurk.

◗ La St-Feuillien
SI - Tél. :+32(0)71 71 46 24 - Dit bier komt in vele aspecten: blond - brown - special.

◗ La bière de Brogne
Mettet - Abbey Beer sprl - Place de Brogne, 3 - 5640 Saint-Gérard (Mettet) –
Gaby Smet +32(0)496 27 11 56 - www.abbayedebrogne.com - info@abbayedebrogne.com
Authentieke biologische abdijbier
Brasserie geopend elke zaterdag van 10u tot 17u
06/01> 14/12 - 09: 00> 17: 00 tours op reservatie - Group (10 min): 6 € per persoon

◗ La Houppe
L’Echasse – Brasserie Artisanale de Namur
50, avenue de la Plante – 5000 Namur - Tél : +32(0)475 38 16 64 – info@echasse.be
Blonde met koperen hoogtepunten 7,5°
02/01 > 30/12 - 09 :00 > 17 :00 op reservatie- Groupe (min 10) :6€ per persoon

◗ La Vî Keute di Nameur
pils, bruin gepromoot door de Broederschap van de Ridders van de taart en Pompe BELGRADE, verkocht aan het VVV-kantoor Place de la Station (Namen) of aan het Maison des Desserts.

◗ Brasserie du clocher
Rue du Petit Babin, 156 - 5020 Malonne - Tél. : +32(0)471 10 18 28 - alex@brasserieduclocher.be - jean@brasserieduclocher.be - www.brasserieduclocher.be
Geboren in het "Koor 'van de Tower Brasserie, gehuisvest in de oude leegstaande kapel Piroy in Malonne, Philomene Florale is een licht en verfrissend bier dat een goede terroir en passie ruikt! Open elke zaterdagochtend van 10 tot 12:30 uur voor afhaalrestaurants.
Visite guidée de la brasserie: visite@brasserieduclocher.be
02/01 > 30/12 - 09 :00 > 17 :00 op reservatie - 5€ proeverij inbegrepen(6 tot 20 persoonen)
80€ per group (20 tot 25 persoonen)

Andere dranken

◗ Eau minérale - St-Denis
Brasserie Hallet - Rue Reine Elisabeth, 12 - 5080 St-Denis (La Bruyère) Tél.: +32(0)81 56 60 73 - www.halletvin.be

◗ Gouttes à la prune – Confrérie des Soçons de Tri des Gotes
Rue Trieux des Gouttes ,9a - 5080 Emines (La Bruyère) - Tél.: +32(0)475 78 36 95

◗ La Noiseraie
Domaine du Bois de Neverlée, 3 - 5020 Temploux (Namur) - Tél.: +32(0)81 25 32 25 ou
+32(0)471 78 99 77 - www.lanoiseraire.be
Ambachtelijke productie van notenolie en walnoot wijn.
Artisan paysan

◗ Le Gorli
Chaussée de Charleroi, 136 - 5000 Namur - Tél.: +32(0)81 41 16 16 - http://legorli.be/
fruit wijnen - alle apparatuur en alle ingrediënten voor het maken van uw eigen wijn, maar ook uw bier, je kaas, je azijn, je geest, je zuurkool - maak uw domeinen, zoals pasteurisatie dat sterilisatie
Open van dinsdag tot zaterdag van 9u30 tot 12u30 en 13u30 tot 18u. - Artisan paysan

Distillerie liquoriste de Namur

Rue Raymond Noël, 100B1 - 5170 Bois-de-Villers +32 (0)474/250.344 www.liquoristerie-namur.be info@apero-bar.com
Apéritif le Petit Namurois – liqueur de fraises du Musée de la Fraise de Wépion – liqueurs d’Andenne

Koffie

◗ Cafés Delahaut
Rue de l’Ange, 21 - 5000 Namur - Tél. : +32(0)81 22 11 58 - www.cafesdelahaut.be
Sinds 1864, uitmuntendheid en verfijning. Elke korrel per kop, "is wat definieert Delahaut Cafes. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in koffiebranderij, import ambachtelijke thee en delicatessen is voor zowel particulieren als bedrijven en professionals in de Horeca.
Bezoek de winkel en roosteren reserveren. 02/01> 30/12 - 10: 00> 18: 00 - 3,50 € per persoon - Min 10

◗ Atelier de torréfaction «Cafés Mossiat»
Rue du Centre, 22 - 5333 Sorinne-la-Longue (Assesse) - Tél. : +32(0)83 65 50 87
ou/of +32(0)498 39 81 20 - cafesjlmossiat@hotmail.fr
Rondleidingen van de workshop met proeverij
Reservatie voor groepen van minimum 20 tegen een prijs van € 4,50 per persoon (alleen in het Frans). Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit voor het bezoek. 2h.

Kaas en zuivelproducten

◗ La Clé des Champs
Place des Tilleuls, 40 - 5300 Andenne - Tél. : +32(0)85 84 26 63
Kaas, vleeswaren, streekproducten, honing, wijn en catering! Duw de deur van zijn winkel en laat je leiden door zijn advies en uw zintuigen!

 

◗ Ferme de Bijard
Rue du Bijard, 15 – 5070 Sart-Saint-Laurent - Tél : +32(0) 71 95 76 89 - +32(0)472 52 48 00 - fermedebijard@hotmail.be
Geitenhouderij, verwerking en de traditionele verwerking van boerenkazen
geitenkaas: fris, verse kruiden, verfijnd mest, tomme, etc.
Yoghurt uit melk en yoghurt geitenmelk uit koemelk

◗ Fromagerie de la Petite Campagne
Leen Cools et Dominique Hypacie - Rue du Moulin 52 - 5081 Bovesse - Tél : +32(0) 81 56 97 76 - dominique.hypacie@gmail.com
Gerijpte geitenkaas met een pollepel Maquee Small goat tommette vergoedingen
Woensdag, donderdag en vrijdag van 9u tot 18u. Zaterdag van 9u tot 17u. Zondag: 09:00-12:00.
Niet in januari en februari.

◗ Ferme des Volées - Ferme Lebrun-Cloet
Chemin des fermes, 1 - 5640 Saint Gérard - Tél : +32(0)71 79 91 84 - catherinecloet@gmail.com
Boter, kaas, yoghurt, rijst pudding - Verkoop op woensdag van 10u tot 17u

◗ Ferme du Bois d'Esneux
Rue Bois d'Esneux, 47 - 5021 Boninne (NAMUR) - Tél : +32(0) 498 06 46 35 - mariececilecrevits@hotmail.com
Melk, boter, eieren, romige kwark: zachte kaas met een bloemig schil: gebloeid Tour, zacht gewassen korst: de Nosterdam kaas geperst plakken: natuur en kruiden, gegarneerd fris en yoghurt
Maandag tot zaterdag: 9u tot 19u

◗ La Cabriole
Kari Xavier Stévenne et Adrien Pochet, Stéphane Marchal - Vévy Wéron, 15 - 5100 Wépion –
Tél : +32(0) 497 57 49 74 - lacabriole@cabra.coop - http://www.cabra.coop/la-cabriole
Cooperative sociaal oogmerk - Fokkerij en zuivel, kunstmest tabletten voor kamerplanten en orchideeën van geit mest "Caprina" - zeep geitenmelk
De omzet van de Kaas en groene Epis winkel Farm Vevy Wéron (vrijdagmiddag)
De organische omzet in de winkel Namen en omgeving

Vlees en vleesproducten

◗ Avisances - Namur
Worst gecoat bladerdeeg verkocht in slagerijen en House Desserts

◗ Le Boucher Vert
Boucheries/Charcuteries , Produits fermiers et régionaux
Damien Arcidiacono - Rue Hanesse 24 - 5300 Andenne – Tél. : +32(0)85 84 39 99
Slechtste gecoat bladerdeeg verkocht in Slagerijen in huis desserts

◗ Ferme de Corioule - chaussée de Marche, 2 – 5330 Assesse - Tél. : +32(0)473 894 676
Guillaume_fastre@skynet.bewww.fermedecorioule.be
Aardappelen Charlotte, Nicola en Bintje zak 10 en 25 kg september tot mei.
Biologische kippen op verkoop om de 3 maanden (na de fokkerij periode), op reservatie.
rundvlees pakketten bestellen - Verkoop op afspraak.

◗ Poulets fermiers - Ferme de Graux - Rue du Sart Helman, 6 - 5380 Franc-Warêt (Fernelmont)
Tél. : +32(0)81 83 56 70 ou/of +32(0)498 11 48 16 - fermedegraux@gmail.com
Kippen bios hele of halve; dijen, drumsticks, filets, levers, hamburgers en ... chipolatas.
Verkooporders en afspraken

◗ Boucherie à la ferme
Rue du Moulin, 5b - 5081 Saint-Denis - Tél. : +32(0)477 54 22 20 - renson.jeanmarie@gmail.com http://www.boucherie-a-la-ferme.be/
De slagerij is geopend elke woensdag 10-18
Een vlees en Limousin Van Aberdeen Angus smakelijk, teder, als je een keer en tegen een betaalbare prijs te zien. Rechtstreeks uit de fokkerij aan de consument. Na een hoge vee grazen in semi-vrijheid, gevoed natuurlijk

◗ La Ferme d’Aubâye
Gruselle Xavier - Rue Radelet, 6 - 5081 Meux - Tél. : +32 473 82 08 81 - fermedaubaye@gmail.com - www.fermedaubaye.be
rundvlees (BWB) en varkensvlees. Grote verscheidenheid van de voorbereidingen: Gyros, Ardennen steak, worstjes, ... Vlees Lamb, kip.
Verkooporders of retail verpakking. Verkooporder op vrijdag 18:30-16:30 op donderdagavond uiterlijk.

◗ Les Papilles Ravies
Tivoli n°5 - 5002 Namur - Tél. : +32 496 653 712 - http://www.lespapillesravies.be/
Gezouten vleeswaren, bereide maaltijden- Artisan paysan

◗ L'atelier de Marguerite
Chemin de Saint Hélivbert 21 – 5100 Wépion - Tél. : +32 478 30 60 94
Artisan - slager gespecialiseerd in lokale producten, vlees en gerechten die uitsluitend bereid uit outdoor varkens in het gebied, geen conserveringsmiddelen en in synergie met de lokale producenten: de worst, quiche, avisances, knoedels, de bolo saus, paté, drukte het hoofd ...
Geen directe verkoop alleen via de coöperatie Artisan Farmer

◗ Boucherie - Charcuterie Famille Dochain
Chemin d´Hestroy, 14 - 5170 Lustin (Profondeville) - Tél : +32(0)81 41 18 71 - boucherie.dochain@live.fr
weide varkens, lammeren van onze fokkerij, ambachtelijke vleeswaren. De hartaanval worst Lustinois Creamery
8:30-12:30 and14h 18:30. Zondag tot de middag. Gesloten op maandag.

◗ Boucherie à la ferme Porignaux de lustin
De l’étable à la table
Rue d'Hestroy, 32 - 5170 Lustin - Gsm: 0478 33 34 51 & 0474 56 59 89
boucherie@fermelustin.be
http://www.fermelustin.be/
Het fokken van de "Belgian Blue" - rundvlees, varkensvlees en lamsvlees - winkels - streekproducten
Open op vrijdag 9:30-18:30, zaterdag 09:00-16:30 en zondag van 9u tot 13u

La Ferme de la pouletterie
Chemin d'Hestroy, 18 - 5170 Lustin - Gsm: 0473 13 36 95
info@lapouletterie.be
http://www.lapouletterie.be/
Kippen

Specerij

◗ Le Safran de Patr’Ann
Safranière
Route de Floreffe, 6 - 5170 Profondeville
www.lesafrandepatrann.com/
Wij nodigen u uit om de geschiedenis, de magie en de cultuur van de Crocus sativus te ontdekken. Voel je vrij om onze saffraan te bezoeken.
Boek uw bezoek door contact met ons op via telefoon of e-mail.
Tel. : +32 (0) 476 49 08 07 - rolainfery@hotmail.com
Duur van het bezoek: 1 uur 30 met inbegrip van verklaringen over de cultuur van Crocus sativus, oogstomstandigheden en verwerking in "saffraan". Apparatuur bezoeker kleding en schoeisel afhankelijk van het weer.
15/04> 15/07 16/08> 30/11 - 10: 00> 15: 00 reservering - Bloeiende oktober november ideaal voor een bezoek

prijs per persoon Max Group 12 pers
  Volwassenen 5
  kinderen van 5€
  Vrije School 5€ max 25/30

Maraicher: fruit en / of groenten

◗ Au plaisir des baies
Delphine Jason – Rue de l’Eglise Saint Rémy, 46 – 5300 Landenne-sur-Meuse – Tél. : +32(0)474 87 16 29 – auplaisirdesbaies@gmail.comwww.facebook.com/auplaisirdesbaies
In maart 2014, Delphine Jason besloten over te gaan tot het grote avontuur van de verkoop van bessen, werd de bessen van Plaisir geboren. Het bedrijfsresultaat Landenne in de buurt van Namen en Andenne, deze jonge lokale producent biedt de traditionele rode frambozen, maar ook zwart, steviger en een beetje minder zoet, en geel, heel lief en rijk aan vitamine C. Van augustus bramen zal ook beschikbaar zijn. The Pleasure of bessen beschikt nog niet over een biologische certificering, maar geen plannen en fruit worden verwerkt.
Aarzel niet om hem gaan bezoeken voor het presenteert haar activiteiten en, waarom niet, van de bijeenkomst met haar ...
Verkoop op afspraak of Point of Sale: Agricovert Gembloux - de korf die zegt ja

◗Jardins de Bijard
Rue du bijard 10 ; 5070 Sart-Saint-Laurent - +32 71 71 29 61 - +32 499 17 82 38 – biotjeanbaptiste@hotmail.com
Tuinieren, fruit, aardbeien, bonen en diverse groenten van het seizoen
Open van maandag tot zaterdag van 9u tot 20u zondag van 9u tot 12u. Gesloten op dinsdag.

◗ Puravida
Rue Froidebise - 5070  Sart-Saint-Laurent - biolegumal@gmail.com
Tuinieren, knoflook, aardbeien en champignons Artisan Farmer - Vegetable winkelwagen Bestel via e-mail
Champisart Farm Bijard en PuraVida - Gecertificeerd groenten, paddestoelen en fruit Bio

◗ Les Fruits du Verger
Chemin du Suargeon, 1 - 5080 LA BRUYERE - Tél : +32(0)81 56 92 75 - g.cornet@belgacom.net  - www.lesfruitsduverger.be
Van begin september tot eind februari: elke zaterdag 9-18 uur

◗ D’un Jardin à l’autre (Saint-Gérard)
Jean-François RAMLOT - Rue de Montigny, 16 - 5640 Saint-Gérard - Tel et fax : +32(0)71/72.83.60 +32(0) 477 309 751 - ramlot.maraicher@ameliemelo.be
Seizoensgebonden groenten: tomaten, komkommers, augurken, paprika's, postelein, basilicum, lente-uitjes, courgettes, pompoenen, wortelen, bieten, pastinaak, peterselie, rucola, bonen, kool, witlof, prei, tetragone, radijs, sla, .. .
Vruchten voor verkoop op het moment van de oogst: frambozen, bessen, kersen, pruimen, gages, appels, peren, noten.
Rechtstreekse verkoop aan het non-stop self-service gecertificeerde plantaardige boerderij en biologische groenten

◗ Ferme de Vévy Wéron - Les Trois Maraîchers
Vévy Wéron 15 – 5100 Wépion
Tél : +32(0)474 42 92 30 – francois.lohest@gmail.comwww.troismaraichers.be

◗ Association fruitière de la Meuse
Route de Hannut, 181 - 5021 BONINNE (NAMUR) - Tél : +32(0)81 21 61 21 - +32(0)495 25 29 - christophe-tasiaux@hotmail.com
Aardbeien en frambozen - 9u tot 18u in het seizoen (mei-juli)

◗ Aardbeien van Wépion e van het  Criée de Wépion: seizoen langs de Criée de Wépion

◗ Wieme
Taille aux Joncs, 19 – 5100 NAMUR - Tél : +32(0)81 46 10 90 - wiannette@hotmail.com
Aardbeien en rode vruchten seizoen, tomaten en erfstuk eind april tot 15 augustus: 10 tot 19 uur

◗ Sol et Fruits
Rue de la 1ère Armée Américaine, 165 - 5100 Wepion (Namur) - Tél : +32(0)475 43 43 82 –
info@sol-et-fruits.be - www.sol-et-fruits.be
Appelsap, appel / peer en aardbei Wépion - indrukken van uw fruit - Artisan Farmer

◗ Au Jardin de La Pairelle
Tierens Didier - 25 rue Marcel Lecomte - 5100 Wépion - Tél : +32(0)495 25 29 87
lejardinanime@yahoo.fr - www.lejardindelapairelle.be
directe verkoop te bestellen en ambachtelijke boeren - vooral appels en pruimen Vruchten

Eieren

◗ Monsieur LEHAIRE Marc - Rue du Milieu du Monde - 5330 Assesse
outdoor kippeneieren op reservering  0476911948

◗ Monsieur VAN WOUTERGHEM Mathieu – Mettet (biesmes)
outdoor kippeneieren op reserveringTél : +32(0)496 55 65 93

verschillende producten van de boerderij

◗ «Petits-gris de Namur» Ferme du Vieux Tilleul
Rue du Tilleul, 14 - 5380 Bierwart (Fernelmont) - Tél.: +32(0)81 83 35 73 - Fax: +32(0)81 83 38 69
www.escargots.info - info@escargots.info
Veredeling en verkoop van slakken. Rechtstreekse verkoop aan particulieren op de boerderij. Levering aan restaurants en groothandels. De tour is inclusief uitleg in de kwekerij en outdoor feedlots, videobewerking op de verschillende fasen van de verwerking van levensmiddelen en warme proeverij met wijn. Farm Old Linden cultiveert ook "erfstuk groenten": pastinaak, knolachtig peterselie, radijs, squash, eten en decoratieve pompoenen. In boerderij omzet uit september-maart
Rondleiding en proeverij voor groepen van minimaal 15 personen op de reservering (01/05 tot 30/10)
01/05> 30/10 - 09: 00> 18: 00 bezoek op reservatie € 6, - per persoon

◗ Ferme d’Aulne (Stave)
Eric et Christine VANDENBERGHE - Rue d’Aulne, 13 - 5646 STAVE - Tel : +32(0)71 72 75 43 - +32(0)479 39 17 02 - lafermedaulne@skynet.be
Zuivel: roomboter
Groenten: aardappelen en pompoenen (augustus-november)
rechtstreekse verkoop op de boerderij van maandag tot en met zaterdag 8 tot 18 uur.

◗ Ferme Jacquemart (Gonnoy)
David JACQUEMART - Rue de la Sarthe, 2 - 5640 Saint-Gérard (Gonnoy) - Tel : +32(0)71 71 11 12 - +32(0)474 58 39 82 - fermejacquemart@gmail.com
wekelijks brood bakken op de boerderij in een houtoven: vrijdag 15 tot 19u
vlees: varkensvlees, rundvlees Limousin
Groenten: Aardappelen
Voeder: zaad mix voor kippen (tarwe, gerst, rogge, haver, erwten, veldbonen), stro, hooi
Bakkerij: zuurdesem brood en gist brood (spelt, tarwe, rogge), keramiek
Meel (spelt, tarwe, rogge)
Directe verkoop op de boerderij: vrijdag van 15 tot 19u op de boerderij van de Sarthe

◗ Ferme de la Sarthe (Gonnoy)
Damien et Danielle JACQUEMART – Rue de la Sarthe, 3 - 5640 Saint-Gérard (Gonnoy) - Tel et fax : +32(0)71 77 08 12 - lafermedelasarthe@gmail.com - https://www.facebook.com/fermedelasarthe
Kaas Sarthe (Vacheron, Tomme de la Sarthe, Le Rouve de Gonnoy de Primrose)
Zuivelproducten: rauwe melk, romige kwark, yoghurt
vlees: varkensvlees (rundvlees rode Pie)
Directe verkoop op de boerderij: vrijdag van 15u tot 19u aanwezigheid van een maraicher Le Potager du Bien Manger

 

◗ Vergers du Moulin à Vent
Chemin de Boninne, 90 - 5004 BOUGE (NAMUR) - Tél : +32(0)81 21 47 90
Appels, peren kersen, sap, honing
Verkoop van september tot april: woensdag en vrijdag van 8u tot 18u, zaterdag van 10u tot 18u. Verkoop van kersen in juli: van maandag tot zaterdag van 10u tot 19u

◗ Ferme Cloet
Rue Henri Linchet, 31 - 5020 FLAWINNE (NAMUR) - Tél : +32(0)81 73 91 12  - fermecloet@outlook.com
Aardappelen, groenten en fruit, kleinvee voedsel, bloemen en eenjarigen zuivel
Dinsdag tot en met zaterdag, 8:30-18:30

◗ Ferme du Château à Boninne: Bio
Route de Hannut, 181 - 5021 BONINNE (NAMUR) - Tél : +32(0)81 21 61 21 - +32(0)495 25 29 24 - annefrancecouvreur@hotmail.com
zuivelproduct ooi: ijs, yoghurt, verse kaas, harde kaas Tomme
meel van tarwe en spelt producten die lokaal
15u tot 19u op vrijdag

◗ Ferme de la Tour
Gilles De Moffarts / Grégoire Halot - Rue du Château de Saint-Mard, 92 - 5003 Saint-Marc - gillesdem@gmail.com - Tél : +32 (0) 81 71 73 12 - https://www.facebook.com/fermedelatoursaintmarc
Bieten, cichorei, vlas, aardappelen. Bio: spelt, quinoa, tomaat, aubergine, bonen, erwten, aardappelen, wortelen appelsap POM'MARC
De winkel is open elke vrijdag van 9u tot 18.30 uur. ambachtelijke boer

Brood

◗ O Pain Nomade
Marie-Noëlle Halin - Vévy-Wéron, 15 - 5100 Wépion - Tél: +32 (0) 472 39 15 93 - mano.halin@gmail.com
Pains (geen gebak) in langzaam groeiende (80% zuurdesem brood op gist poolish voor de resterende 20%) - Artisan Farmer

◗ Boulangerie Legrand
Rue Emile Cuvelier, 18 - 5000 Namur - Tél: +32 (0) 81 22 23 27 - www.boulangerie-legrand.be
Biologisch brood met meel uit granen van biologisch-dynamische landbouw of organisch-steen gemalen stuur van zeezout, natuurlijke zuurdesem of gist
Dinsdag tot vrijdag van 9u tot 18u - zaterdag van 9u tot 14u. ambachtelijke boer

Shops

◗ La Fière Bosse - Rue de Vitrival, 21 - 5070 Fosses-la-Ville - Tél. : +32(0)488 33 84 77 - www.lafierebosse.be
Resoluut naar het rationeel verbruik, Bosse biedt Trots bier en sterke dranken en lokale producten die in de provincie Namen. U zult ontdekken, onder andere, de vele ambachtelijke bieren in Namen. Je vindt ze op onze online winkel.
Een proeflokaal is ook open op zaterdag (in het seizoen) en op afspraak. We voeren ook activiteiten proeverij op aanvraag bij onze gebouwen of buiten.
Deuk Proud zou ook de ontwikkeling van de lokale historische, folkloristische en maatschappelijke activiteiten punt. Vind al deze informatie op onze website.

 

Passion Locale / Saveur Bocale

Rue d’Orbey , 30A, 5070 Fosses-la-ville
0475/54.47.84
https:// www.passionlocale.be - https://www.facebook.com/Passionlocale/
info@passionlocale.be

Open van donderdag tot en met vrijdag van 10u tot 18u

◗ Musée de la fraise Chaussée de Dinant, 1037 - 5100 Wépion - Tél. : +32(0)81/46 20 07 - info@museedelafraise.eu - www.museedelafraise.eu
Producten Cutter sap, drank, jam, bier, honing, aardbeien
seizoen
lokale winkel deel van het museum van de frees. De vele bezoekers van het museum uiteinden
het bezoek door de ontdekking van aardbei producten bij een proeverij van een product keuze,
alcohol, alcoholische drank, péket. Diverse producten zijn aanwezig in de winkel: aardbei siroop, sap
appel-aardbei, jam, honing uit de tuin. Ze kunnen kopen er producten van deze
regionale producenten en aardbeien in het seizoen.

◗ Made In Namur Citadelle – Terra Nova – Route Merveilleuse, Route Merveilleuse, 64 – 5000 Namur
Formule Self-Service "kortsluiting", de verkoop van lokale producten en verbetering van ambachtslieden van onze streek ..

◗ Le Comptoir de l’Oliviat
Rue de la Croix, 39 - 5000 Namur
Tél.: +32(0)81 23 14 98
Ambachten gemaakt van olijfolie. Bijzonderheden stad

◗ Empreinte Belge
Rue Godefroid,  22 - 5000 Namur - Tél.: +32(0) 474 06 38 95 - www.facebook.com/LEmpreinteBelge
/lempreintebelge.wix.com/lempreintebelge - richard.heloise@gmail.com
Welkom bij het kleine restaurant gebied
good stuff!
Daarom bieden wij een wekelijkse typisch Belgische suggesties kaart.
Het is goed, het is prachtig, het is Belgisch!
De Belgische Footprint is een winkel gewijd aan 100% Belgische ontwerpers. Ze creëren sieraden, ze verfijnde kaas, meubels of een drankje of accessoires, ze zijn allemaal van harte welkom hier!
Wij nodigen u uit om deze talenten goed van ons land gerecht te ontdekken.

◗ Marius Corner
Rue de la Monnaie, 10 - 5000 Namur - Tél.: +32(0) 81 83 37 96 - www.mariuscorner.be
Wijnen - deli - geschenken

◗ D'Ici
N4 Chaussée de Marche, 940 - 5100 Naninne - Tél : +32(0) 81 84 82 09 http://www.d-ici.be 
Een "super markt" met vresse producten, gedranken van de boerderijen...

coöperaties

PAYSANS-ARTISANS


Bestel online in een breed scala aan lokale producten (fruit, groenten, vlees, kaas, boter, forel, gebak, chocolade, ijs, jam, vruchtensappen, brood, fruit wijnen, bieren, ...), aangevuld met een paar producten fair trade (koffie, thee, kruiden, oliën, ...). Verwijder de inzamelpunten

◗ LA RUCHE QUI DIT OUI :


Online bestellen. Kopen wat je wilt, wanneer je wilt: fruit, groenten, brood, kaas, vlees, bier ...
Herstel uw producten elke week, de Hive geeft je afspraak in uw buurt. Kom en het verzamelen van uw bestelling en voldoen Producers.